Erasmus+

Γραφείο Erasmus+

Με τη σημερινή αγορά εργασίας να απαιτεί εργαζόμενους που φέρνουν μαζί τους γλώσσες, εργασιακή και πολιτιστική κουλτούρα προηγμένων χωρών και «ανοικτούς ορίζοντες», οι εξ αποστάσεως σπουδαστές απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ με τους υπόλοιπους σπουδαστές του Πανεπιστημίου και μπορούν να μεταβούν στο εξωτερικό για φοίτηση σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα ή και για πρακτική άσκηση ως φοιτητές ή ως απόφοιτοι. Οι σπουδαστές χρειάζεται να έχουν καλή ακαδημαϊκή επίδοση, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καλή διαγωγή και τη διάθεση να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και πολιτισμούς.

 

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ε.Ε. για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη. 

 

Ο προϋπολογισμός του, ύψους 26,2 δισ. ευρώ για την επταετία 2021-2027 θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 10 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν, να συνεργαστούν, να διδάξουν και να αποκτήσουν εμπειρία στο εξωτερικό. Το Erasmus+ προσφέρει δυνατότητες σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων και οργανισμών. Στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

 

Σαν φοιτητής/τρια εξ αποστάσεων προγραμμάτων του Πανεπιστήμιου Philips έχετε τη δυνατότητα να φοιτήσετε για ένα εξάμηνο ή και για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, με πλήρη αναγνώριση των μαθημάτων ή να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση (2-12 μήνες) σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών σας στο εξωτερικό.

 

Ευκαιρίες για απόφοιτους εξ αποστάσεως προγραμμάτων

Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Philips μπορούν να αποκτήσουν την πρώτη τους επαγγελματική εμπειρία σε κάποιο γραφείο/εταιρεία/οργανισμό κτλ. (από 2 έως 12 μήνες, σε διάστημα 12 μηνών από την ημερομηνία αποφοίτησης) μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πρώην φοιτητές/τριες Erasmus+ βρίσκουν δουλειά πάνω στο γνωστικό τους αντικείμενο.
Οι συμμετέχουσες χώρες είναι:

  • Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • Τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Χώρου και
  • Τα επίσημα υπό ένταξη κράτη μέλη.

Δηλώσεις συμμετοχής

Φοίτηση

Καταληκτική Ημερομηνία

Χειμερινό εξάμηνο ή ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτους

31 Μαρτίου

Εαρινό εξάμηνο

31 Οκτωβρίου

Πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών

31 Μαρτίου

Απόκτηση της πρώτης εργασιακής εμπειρίας στο εξωτερικό ως απόφοιτος

Μέχρι ένα μήνα πριν την αποφοίτηση  

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να αποταθείς στην ιστοσελίδα του Γραφείου Erasmus+ 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο : +357  22441860

Εmail : erasmus@philipsuni.ac.cy