Φοιτητική ζωή

Η φοιτητική ζωή στο Πανεπιστήμιο Philips αποτελεί μια εμπειρία. Κύρια μέριμνα μας είναι να υπάρχει μια φιλική ατμόσφαιρα όπου οι φοιτητές μας θα μπορέσουν να πετύχουν την επιθυμητή ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη και να ωριμάσουν ώστε, από φοιτητές να μετατραπούν σε ηγέτες!

Στο Πανεπιστήμιο Philips είμαστε υπερήφανοι για τις υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, όπου πέραν από τα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας, περιλαμβάνουν μια μοντέρνα καφετέρια, εργαστήρια και αίθουσες πολυμέσων καθώς και μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη, την «Gerry Fowler». Οι χώροι αναψυχής και κοινών δραστηριοτήτων συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των σπουδαστών μας εντός της Πανεπιστημιούπολης και οικοδομούν ένα κλίμα συμμετοχικότητας. Η Βιβλιοθήκη μας διαθέτει χώρο 155 m2 και ποικίλες εγκαταστάσεις για τη δημιουργία του κατάλληλου μαθησιακού περιβάλλοντος.

Το 2018, δημιουργήθηκε ένας ειδικός χώρος μελέτης με είκοσι carrels για την ενίσχυση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων για τους φοιτητές που πρέπει να εργαστούν στη βιβλιοθήκη. Η Βιβλιοθήκη, περιέχει σημαντικό αριθμό τόμων, βιβλίων και περιοδικών προσεγγίζοντας τον αριθμό των 35.000 περίπου. Επιπλέον, η βιβλιοθήκη λαμβάνει μεγάλο αριθμό περιοδικών και προγραμμάτων λογισμικού. Ακόμη, το πανεπιστήμιο διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα σύγχρονων ηλεκτρονικών βιβλίων μορφής Ε-Βοοκ.

Το Πανεπιστήμιο Philips δίνει μεγάλη σημασία στη συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ωριμότητα των φοιτητών, που προκύπτει από την ισχυρή πεποίθηση ότι οι φοιτητές πρέπει να έχουν άφθονες ευκαιρίες να αναπτύξουν τέτοια χαρακτηριστικά.

Όλοι οι φοιτητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά σε αθλητικές και συναφείς δραστηριότητες φυσικής αγωγής. Οι κοινωνικές σχέσεις αναπτύσσονται έτσι μέσω των δραστηριοτήτων και της αλληλεπίδρασης. Για να βοηθήσει τους φοιτητές να εκπληρώσουν τους παραπάνω στόχους, το Πανεπιστήμιο τους παρέχει ελεύθερη πρόσβαση ώστε να χρησιμοποιήσουν τις διαθέσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις είτε για να ασκηθούν μόνοι τους είτε για να γίνουν ενεργά μέλη των πανεπιστημιακών ομάδων, που συμμετέχουν σε διάφορα εθνικά τουρνουά. Οι δραστηριότητες φυσικής αγωγής καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αθλητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Philips έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη κατακτώντας αρκετούς τίτλους.

Επιδιώκοντας την εφαρμογή της φιλοσοφίας του, το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τους φοιτητές να συμμετέχουν σε μια ποικιλία κοινωνικών και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτωνπου στοχεύουν να βοηθήσουν τους φοιτητές να αναπτύξουν τη συνολική προσωπικότητά τους. Τέτοιες δραστηριότητες καλύπτουν, μεταξύ άλλων, μουσική, χορό, θέατρο και κοινότητες πολιτισμού, κινηματογράφο κ.α. . Όλες αυτές οι δραστηριότητες κορυφώνονται με μια εκδήλωση στο τέλος του Εαρινού εξαμήνου, η οποία είναι ανοιχτή στην κοινότητα για προβολή.

 

Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν την πρωτοβουλία τους και να αναπτύξουν σχέσεις με οργανισμούς εκτός του Πανεπιστημίου. Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές μπορούν να συνεισφέρουν σε μια ευρύτερη σφαίρα, χωρίς να περιορίζουν τα οφέλη της συμβολής τους μόνο στο Πανεπιστήμιο. Τέτοιες σχέσεις καλύπτουν οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας και άλλους συναφείς φορείς. Κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτασμών οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά με μη πανεπιστημιακούς φορείς για να εξασφαλίσουν την επιτυχία τέτοιων δραστηριοτήτων.

Ενθαρρύνονται επίσης κοινωνικές δραστηριότητες με πιο άμεση εκπαιδευτική συνιστώσα. Αυτές περιλαμβάνουν την οργάνωση διαλέξεων και την παρουσίαση από εξωτερικούς ομιλητές κατόπιν πρόσκλησης των μαθητών. Στις διαλέξεις αυτές, οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά είτε ατομικά είτε ως μέλη ομάδων.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες καθοδηγούνται από τους εκπροσώπους των φοιτητών υπό την καθοδήγηση των μελών του ακαδημαϊκού  προσωπικού. Για να βοηθήσουν τους φοιτητές να προσαρμοστούν στην ακαδημαϊκή και κοινωνική ζωή του Πανεπιστημίου, δημιουργούνται προγράμματα προσανατολισμού για νέους φοιτητές. Τέτοια προγράμματα, αν και αναπτύσσονται από το Πανεπιστήμιο, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη συμμετοχή φοιτητών του τρίτου και του τέταρτου έτους που ενεργούν ως μέντορες σε νεότερους φοιτητές, βοηθώντας τους να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η προσέγγιση αυτή βασίζεται στην πεποίθηση ότι η υποστήριξη από ομότιμους είναι κρίσιμη για την ταχεία προσαρμογή.

Οι φοιτητές ενθαρρύνονται επίσης να συμμετέχουν στη συγγραφή και τη δημοσίευση άρθρων. Από αυτή την άποψη, δημοσιεύουν το δικό τους κείμενο και συνεισφέρουν σε άρθρα στο Πανεπιστημιακό περιοδικό, το οποίο έχει εθνική κυκλοφορία. Οι φοιτητές δημοσιεύουν επίσης σε άρθρα σε εξωτερικές δημοσιεύσεις ή / και συνέδρια.