Πιστοποιήσεις Αναγνωρίσεις Διαπιστεύσεις

Αναγνώριση Πανεπιστημίου Philips

Αναγνώριση από Κρατικούς Φορείς

Το Πανεπιστήμιο Philips είναι αδειοδοτημένο και αναγνωρισμένο από την Κυπριακή Δημοκρατία, μετά από ιδρυματική, τμηματική και προγραμματική αξιολόγηση και πιστοποίηση από τον Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (Δ.Ι.Π.Α.Ε.) της Κύπρου.

Επιπρόσθετα όλοι οι τίτλοι σπουδών μας είναι αναγνωρισμένοι από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ. που είναι το αρμόδιο σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών που απονέμονται από αναγνωρισμένα ιδρύματα ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης ή από αξιολογημένα – πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών.

To 2021, o Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) της Ελλάδας αναγνώρισε το Πανεπιστήμιο Philips ως Ομοταγές προς τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Προς επικύρωση των παραπάνω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στους επίσημους ιστοτόπους των φορέων :

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πέραν των αναγνωρίσεων που έχει το Πανεπιστήμιο Philips σε Ελλάδα και Κύπρο από τα αντίστοιχα Κυβερνητικά Όργανα και άλλους διεθνείς φορείς και σωματεία που αποδεικνύουν την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών του, αξίζει να αναφερθεί ότι του απονεμήθηκε το 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τo ECTS Label και Diploma Supplement Label, καθιερώνοντας το σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Διεθνής Αναγνώριση

Το Πανεπιστήμιο Philips, πέραν των παραπάνωείναι και διεθνώς αναγνωρισμένο ως Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από άλλες χώρες τόσο στην Ευρώπη όσο και ανά την Υφήλιο.

Αναγνώριση από Επαγγελματικά Σώματα

Οι παρεχόμενοι τίτλοι σπουδών του Πανεπιστημίου Philips, πέρα από την αναγνώριση που έχουν σε Ακαδημαϊκό Επίπεδο σε Ελλάδα, Κύπρο και Διεθνώς χαίρουν αναγνώρισης και από πλήθος επαγγελματικών σωματίων. Η αναγνώριση επομένως των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι εξίσου σημαντική αφού με βάση αυτή οι απόφοιτοι μπορούν να ασκήσουν το αντίστοιχο επάγγελμα.

I.C.A.E.W

The Institute of Chartered Accountants in England and Wales

Ηνωμένο Βασίλειο

A.C.C.A.

The Association of Chartered Certified Accountants

Ηνωμένο Βασίλειο

C.I.M.A.

The Chartered Institute of Management Accountants

Ηνωμένο Βασίλειο

A.I.A.

The Association of International Accountants

Ηνωμένο Βασίλειο

C.P.A.

The Institute of Certified Public Accountants

Ιρλανδία

C.I.I.

The Chartered Institute of Insurance

Ηνωμένο Βασίλειο

CIPR

The Chartered Institute for Public Relations

Ηνωμένο Βασίλειο

I.A.P.

The Institution of Analysts and Programmers

Ηνωμένο Βασίλειο

C.M.I.

The Chartered Management Institute

Ηνωμένο Βασίλειο

Ο.Ε.Ε.

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Ελλάδα

C.P.A.

Certified Practicing Accountants

Αυστραλία

H σημασία αυτών των αναγνωρίσεων ενδεικτικά παρουσιάζεται παρακάτω:

   Association of International Accountants (AIA) : Οι απόφοιτοι από τα προγράμματα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων απαλλάσσονται σε 12 από τα 16 γραπτά του ΑΙΑ.

  Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) : Οι απόφοιτοι από τα προγράμματα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικώνκαι Διοίκησης Επιχειρήσεων απαλλάσσονται σε 9 και 8 από τα 14 γραπτά του ACCA αντίστοιχα.

    Institute of Chartered Accountants of England and Wales (ICAEW) : Οι απόφοιτοι του προγράμματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών απαλλάσσονται σε 8 από τα 15 γραπτά του ICAEW (Institute of Chartered Accountants of England and Wales – Ινστιτούτο Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας).

Συνεργασία Ε.Κ.Π.Α. Πανεπιστημίου Philips

Η σύμπραξη μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και του Πανεπιστημίου Philips Κύπρου επισφραγίστηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας τον Ιούλιο του 2022 με πενταετή διάρκεια. Το Ε.Κ.Π.Α., με το κύρος και την αφοσίωση του στην ακαδημαϊκή αριστεία ως ένα από τα παλαιότερα
ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Philips, με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία του εκπαιδευτικού προσωπικού του, ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος της Κοινότητας της Εκπαίδευσης με σκοπό τις αμοιβαίες επαφές και συνεργασίες μεταξύ μελών του ακαδημαϊκού και λοιπού προσωπικού, φοιτητών και εξωτερικών συνεργατών σε κάθε είδους ερευνητικά ή εκπαιδευτικά έργα, εργαστήρια και προγράμματα, μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων με σκοπό την υλοποίηση κοινών επιστημονικών, ερευνητικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων.

Μέσα από την Ιδρυματική Διακήρυξη των δύο πανεπιστημίων, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η συνεργασία τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε διακρατικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, η συνένωση δυνάμεων του Ε.Κ.Π.Α. και του Πανεπιστημίου Philips βάζουν την εκπαίδευση σε μια διαρκή τροχιά ανόδου που στόχο έχει να θέσει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη στο ερευνητικό πεδίο και στο πεδίο της διδασκαλίας, αλλά και να προετοιμάσει τους επαγγελματίες του αύριο οι οποίοι θα έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την αγορά εργασίας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στο Πανεπιστήμιο Philips Κύπρου αποτελεί και αναγνώριση για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που διαθέτει το κυπριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά και εν γένει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, οι φοιτητές των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και
να συνεισφέρουν στην παρεχόμενη ποιότητα της ακαδημαϊκής αριστείας, μέσω της συμμετοχής τους σε εθνικά και πανευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Μνημόνια Συνεργασίας

Δείτε περισσότερα για την Συνεργασία πατώντας ΕΔΩ