Ιστορία

Το Πανεπιστήμιο Philips έχει μια περήφανη ιστορία εκπαίδευσης και προώθησης της γνώσης, με κοινωνικό αντίκτυπο για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Η άδεια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Philips χορηγήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Οκτωβρίου 2019 (αρ. απόφασης αρ. 88.356). Πριν από αυτή την άδεια, το Philips College, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί, λειτουργούσε με επιτυχία για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες ως ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

To 2021, o Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) της Ελλάδας αναγνώρισε το Πανεπιστήμιο Philips ως Ομοταγές προς τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. 

Ως εκ τούτου, το Πανεπιστήμιο Philips ως πανεπιστήμιο, και οι τίτλοι σπουδών που απονέμει (Πτυχία, Μάστερ και Διδακτορικά) τυγχάνουν της ίδιας αναγνώρισης στην Ελλάδα όπως και τα Ελληνικά Πανεπιστήμια της ημεδαπής.

H Ιστορία του Πανεπιστημίου Philips

1978

Ίδρυση του Philips College με τη συμμετοχή του Gerry Fowler (πρώην Υπουργού Παιδείας Ηνωμένου Βασιλείου), του Γιάννη Κουτσάκου (πρώην Προέδρου Συμβουλίου Πανεπιστημίου Κύπρου), του Τάκη Ευδόκα (ψυχίατρου) και του Φίλιππου Κωνσταντίνου (Λογιστής Ελεγκτής) και άλλων εκλεκτών, με στόχο την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης

1981

Αναγνώριση των πρώτων προγραμμάτων σπουδών. Οι πρώτοι απόφοιτοι γίνονται δεκτοί σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και των Η.Π.Α για συνέχιση των σπουδών τους για μεταπτυχιακές σπουδές. 

1996

Αναγνώριση των πρώτων προγραμμάτων σπουδών. Οι πρώτοι απόφοιτοι γίνονται δεκτοί σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και των Η.Π.Α για συνέχιση των σπουδών τους για μεταπτυχιακές σπουδές. 

2000

Πιστοποίηση επιλεγμένων προγραμμάτων σπουδών του Philips College από τον Εθνικό Φορέα Διαπίστευσης Κύπρου (ΣΕΚΑΠ).

2011

Το Philips College γίνεται μέλος της Ένωσης Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας.

2019

Αρχική άδεια λειτουργίας του Πανεπιστημίου και εγγραφή στο Μητρώο Πανεπιστημίων και στο Συμβούλιο του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.ΠΑ.Ε).

2021

Ο Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) της Ελλάδας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του στις 3 Δεκεμβρίου 2021, αναγνωρίζει το Philips University και το εντάσσει στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής ως ομοταγές προς τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.