Αποστολή, Aξίες & 'Oραμα

Αποστολή

Αποστολή του Πανεπιστημίου Philips αποτελεί η παροχή εξαιρετικής ποιότητας έρευνας και διδασκαλίας. Το Ακαδημαϊκό μας προσωπικό διαθέτοντας άρτιο και υψηλό επίπεδο ειδίκευσης και κατάρτισης, προετοιμάζει τους σπουδαστές ώστε να αποκτήσουν, ένα άριστο ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες συνεχούς βελτίωσης, το Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να προσφέρει εξαίρετη ποιότητα σε όλες τις πτυχές του έργου του και στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας στην οποία τόσο οι φοιτητές όσο και το προσωπικό να μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην πρόοδο της κοινωνίας.

Στόχοι

Το Πανεπιστήμιο Philips, στοχεύει στην:

Προώθηση της γνώσης, της επιστήμης και της εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη και την πνευματική ανάπτυξη, των σπουδαστών και της ακαδημαϊκής κοινότητας του.
Καλλιέργεια, προαγωγή, διάδοση, εφαρμογή και ανταλλαγή νέων γνώσεων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.
Παροχή σύγχρονης και ποιοτικής εκπαίδευσης τόσο σε Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό όσο και σε Διδακτορικό επίπεδο σπουδών, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα.

Αξίες

Στο Πανεπιστήμιο Philips τόσο οι σπουδαστές, το διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, όσο και οι απόφοιτοι βασίζονται σε κοινές βαθιά ριζωμένες αξίες που καθοδηγούν τη συμπεριφορά και τις ενέργειες τους σε όλη την μετέπειτα ζωή τους.

Πάνω απ’ όλα, εμείς στο Πανεπιστήμιο Philips προωθούμε την πνευματική ακεραιότητα, την ελευθερία της έρευνας και της έκφρασης, καθώς και την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων των εμπλεκόμενων με την κοινότητα μας. Αυτές οι αξίες αποτελούν τα θεμέλια της ηθικής συμπεριφοράς στην έρευνα, τη διδασκαλία και τη μάθηση με τα οποία πορευόμαστε.

Απαιτούμε και παρέχουμε αρτιότητα και την αριστεία στη διδασκαλία, την έρευνα και τη δημιουργική δραστηριότητα αφού, αυτά τα στοιχεία εμπλουτίζουν τις μαθησιακές εμπειρίες, προάγουν τη γνώση, εμπνέουν τη συμμετοχή στα κοινά και προάγουν το δημόσιο συμφέρον.

Εκτιμούμε και προωθούμε την ακαδημαϊκή ελευθερία, τη διάδοση των ιδεών και τους σπουδαστές μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα κοινωνικά στρώματα και προσπαθούμε να παρέχουμε ένα πνευματικά ανταποδοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον για όλους.

'Οραμα

Το Πανεπιστήμιο Philips αποτελεί ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου και της Ελλάδας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας διδασκαλία και έρευνα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η διαδικασία μας για τον προσδιορισμό του τρόπου επίτευξης των θεμελιωδών στόχων μας βασίζεται στη συμβολή των σπουδαστών, του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού και των αποφοίτων μας.