Διασύνδεση με άλλα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Διασύνδεση ...

Το Πανεπιστήμιο, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και των εγκαταστάσεών του, και προκειμένου να προωθήσει τα επιτεύγματά του, επιδιώκει συνεργασίες σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο με άλλα ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης και επιχειρήσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οι ειδικές συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και άλλων ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης και επιχειρήσεων εγκρίνονται από τη Σύγκλητο και υπογράφεται ειδικό πρωτόκολλο από τον Πρύτανη και τους εκπροσώπους του αντίστοιχου ιδρύματος ανώτερης εκπαίδευσης και επιχειρήσεων. Για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, η απαραίτητη διοικητική υποστήριξη παρέχεται από τα αντίστοιχα τμήματα Διεθνών Σχέσεων.

 

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Philips University και του University at Albany-State University of New York

Αντιπροσωπία του University at Albany-State University of New York, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου, επισκέφτηκε το Philips University, όπου σε ειδική τελετή υπεγράφη μνημόνιο πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ του Philips University και του University at Albany-State University of New York από τους προέδρους των δύο Πανεπιστημίων, καθηγητές Φίλιππο Κωνσταντίνου και Havidán Rodríguez. Της τελετής υπογραφής του μνημονίου προηγήθηκε σύσκεψη και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ υψηλού επιπέδου αντιπροσωπιών των δύο πανεπιστημίων.

Ανάμεσα στους τομείς που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, είναι και οι εξής:

Ανάπτυξη και προσφορά από κοινού προγραμμάτων σπουδών σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, ανταλλαγή φοιτητών, καθηγητών και ερυνητών, από κοινού ανάπτυξη και προσφορά σύντομης διάρκειας εκπαιδευτικών και πολιτιτστικών προγραμμάτων, κοινά ερευνητικά προγράμματα, καθώς και ευκαιρίες για μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθούν μαθήματα και να συμμετέχουν σε πρακτική άσκηση και έρευνα στο άλλο πανεπιστήμιο.

Συνεργασία με Philips University - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η σύμπραξη μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Philips University Κύπρου επισφραγίστηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας τον Ιούλιο του 2022 με πενταετή διάρκεια. Το ΕΚΠΑ, με το κύρος και την αφοσιώση του στην ακαδημαϊκή αριστεία ως ένα από τα παλαιότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και το Philips University, με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία του εκπαιδευτικού προσωπικού του, ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος της Κοινότητας της Εκπαίδευσης με σκοπό τις αμοιβαίες επαφές και συνεργασίες μεταξύ μελών του ακαδημαϊκού και λοιπού προσωπικού, φοιτητών και εξωτερικών συνεργατών σε κάθε είδους ερευνητικά ή εκπαιδευτικά έργα, εργαστήρια και προγράμματα, μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων με σκοπό την υλοποίηση κοινών επιστημονικών, ερευνητικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων.

 

Μέσα από την Ιδρυματική Διακήρυξη των δύο πανεπιστημίων, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η συνεργασία τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε διακρατικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, η συνένωση δυνάμεων του ΕΚΠΑ και του Philips University βάζουν την εκπαίδευση σε μια διαρκή τροχιά ανόδου που στόχο έχει να θέσει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη στο ερευνητικό πεδίο και στο πεδίο της διδασκαλίας, αλλά και να προετοιμάσει τους επαγγελματίες του αύριο οι οποίοι θα έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την αγορά εργασίας.

 

Η ψήφος εμπιστοσύνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Philips University Κύπρου αποτελεί και αναγνώριση για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που διαθέτει το κυπριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά και εν γένει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Μέσα απο αυτή τη συνεργασία, οι φοιτητές των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να συνεισφέρουν στην παρεχόμενη ποιότητα της ακαδημαϊκής αριστείας, μέσω της συμμετοχής τους σε εθνικά και πανευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.